Dýňový salát

07.01.2018

Ingredience: 

1 střední dýně Hokaido
2 vejce natvrdo
1 velká nakládaná okurka
1 sklenička nakládané mrkve a celeru (lze vynechat)
1 menší cibule
3 pol.lž majonézy
sůl, pepř

Postup:

1. Nakrájíme si dýni na plátky, rozprostřeme na plech a pečeme na 180°C cca 10 min. Dýně nesmí být rozvařená. Po upečení ji vyndáme a necháme vychladnout.
2. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibulku a okurku. Slijeme si lák a přidáme nakládanou mrkev a celer. Do misky přidáme natvrdo uvařená vejce, která protlačíme kráječem na brambory. 
3. Přidáme 3 lžíce majonézy, trochu soli
4. Vychladlou dýni rozkrájíme na kostičky a vmícháme do připravené zeleniny. Pak už stačí jen dosolit či dopepřit. A kdo má raději výraznější chutě, tak může přidat malinko láku z okurek, či zeleniny.