Co teda vlastně můžu jíst?

01.02.2018

Výčet zakázaných a rizikových potravin:

  • Skupina (nejhorší): pšenice
  • Skupina: obiloviny a pseudoobiloviny (ječmen, oves, rýže, žito, jáhly, pohanka, qinoa, amarant, kukuřice)
  • Skupina: luštěniny (fazole, hrách, sója, čočka, arašídy, cizrna)
  • Skupina: lilkovité (brambory, rajčata bez semínek, lilek, paprika)
  • Skupina: mléko a mléčné výrobky (kromě másla)
  • Skupina: maso zvířat, které se živí zejména zrním

Červeně - zcela zakázané

Světle modré - ve zcela omezeném množství a spíše vyjímečně

Tmavě modře - jde nad tím sem tam přivřít oko

převzato z www.duangu.cz

Nemá smysl držet dietu "napůl". Jako nejde být napůl těhotný.
Je v pořádku doplnit ji dalšími způsoby léčby.
Sladké brambory: na začátku jsou hrozné stavy absťáku, tak je lepší tam batáty nedávat. Neudělá to rozkolísání hypoglykemie. Lidi jsou poloblázni a chutě se bouří, dají nám strašné touhy, nálady...proto je lepší se ze začátku striktně držet první měsíc seznamu.


Co tedy smím jíst? Zůstává nám tedy: 

- veškerá zelenina (vyjma výše jmenovaných)

- maso z kvalitních zdrojů

- ořechy a semena

- vejce, avokádo

- ovoce (spíše kyselejší)

- tuky (máslo, olivový olej, kokosový olej, slunečnicový olej)