Maďarský guláš

30.12.2017

Použité suroviny na 6 porcí:

1kg hovězího
500 g nahrubo nakrájené cibule
5 lžic vepřového sádla
2 lžíce koření od Antonína "Maďarský guláš"
1 vrchovatá lžíce papriky ideálně maďarská sladká
2 středně velké zelené papriky
1 červená kapie
1 lžička soli



Postup

1. Na 5 lžících vepřového sádla necháme v širším hrnci zesklovatět 500g nahrubo nakrájené cibule, až získá nazlátlou barvu.

2. Do základu přidáme 2 lžíce směsi "Maďarský guláš", 1 vrchovatou lžíci maďarské papriky a za stálého míchání necháme minutu rozvonět. 

3.  Přidáme na 2 cm kostky nakrájený 1 kg hovězího předního  masa (kližky), nadrobno nasekanou kapii a za stálého míchání restujeme, dokud se maso nezatáhne a nezačne se přichytávat ke dnu.

4. Posolíme jednou lžičkou soli, přihodíme na 0,5 cm proužky nakrájené 2 zelené papriky  (eventuálně feferonky), podlijeme 0,5 l vody, promícháme  a pod pokličkou dusíme, za občasného míchání  a podlití cca 2 hodiny, než maso změkne. 

5. Na konci poklici odkryjeme a přebytečnou vodu necháme odpařit (zredukovat). Dle chuti dosolíme a povaříme.